2019.11.21. superadmin

Az evezés nem csak sport, hanem egészség megőrzés, szabadidő eltöltés és stresszoldás is.

Az evezés terápia.

Ismerve a magyarországi evezős sport nem zökkenőmentes fejlődését és fejlesztését, népszerűségének alacsony színvonalát, mindannyiunkban megvan a szándék ezeken a segíteni és javítani akarás.

A 2024-es Párizsi olimpia sportágai közé a tengeri (coastal) evezés felvétele – a FISA támogatásával – tervbe van véve. Ez azt jelenti, hogy ebben a versenyszámban is érdemes versenybe szállni, még Magyarországnak is, amely ugyan igazi tengerparttal nem rendelkezik, de van egy magyar tengere – Balaton -, amely tökéletesen alkalmas a tengeri versenyekre való felkészüléshez is.

Itt azonban nem csak a tengeri evezésre való felkészülésről van szó, hanem az evezés népszerűsitéséről, mint a versenysport alapjára, illetve az egész magyar evezős utánpótlás neveléséről, a vízi turizmusról is, és mint szabadidős és rekreációs tevékenységről is.

Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy a francia LITEBOAT evezős hajógyártó cég

( www.liteboat.com ) termékeinek magyarországi forgalmazása elindult.

 

Röviden néhány szó a hajóikról:

Ezekben a hajókban kortól függetlenül az evezés mindenki számára gondtalan kikapcsolódást jelent, mert stabil, nem borul fel, nem süllyed el és szépen siklik minden fajta vízen, legyen az tenger, folyó vagy tó. Magyarország bővelkedik ilyen vizekben. Evezni legcélszerűbb megtanulni egy evezős klubban edző segítségével, ahol minden fajta hajó rendelkezésre áll.

LITEBOAT hajóválasztékai:

LiteSport 1X mindenkinek, mindenhol (tengeren, tavon, folyón). A legnépszerűbb hajó. Az evezés megtanulására, megszeretésére, az evezés népszerűsítésre a legkiválóbb. Kluboknak, magánembereknek 25-130 kg súlyú evezősnek ajánljuk. Gyerekek -12 éves kortól- és felnőttek oktatására ideális, mert stabil. Hossza 4,5 m, súlya 28 kg.

Lite River 1X keskeny, könnyű (20 kg) tréning hajó. Két kategória: „S”méret 75 kg evezősnek, „L” méret 110 kg evezősnek. Alapvetően folyó vizekre, illetve csendes állóvizekre ajánljuk.

LiteSport 2X kétpárevezős. Túraevezésre, szabadidő evezésre ideális, mert könnyű, stabil, komfortos. Párban minden sokkal élvezetesebb.

Lite Quatro Egy négyes Gig és egy négyes versenyhajó közé sorolható. Kezdő evezős oktatásához, túra evezéshez (elegendő hely van a poggyászhoz) és versenyekhez is alkalmas még nehéz vízviszonyok között is, mivel elegendő légszekrény van kialakítva, amelyek megakadályozzák a hajó elsüllyedését.

A LiteQuattro párevezésre vagy váltott evezésre egyaránt használható.

LiteRace 1X, LiteRace 2X és LiteRace 4X Tengeri, tavi versenyhajók.

FISA előírásainak megfelelő méretezés. A legalkalmasabb a Balaton, a tatai Öreg-tó, Velencei tó és egyéb magas, tarajos hullámzású vízre.

A hajók forgalmazása Magyarországon is elkezdődött.

Érdemes tudni, hogy a megrendeléstől számított cca. 10 hét a szállítási határidő

 

A Velencei Masters Világbajnokságon kiállított hajók  a LiteSpot 1X kék, Lite River 1X, LiteRace 1X azonnali szállítással megvehetők.

November közepén 2db Lite Sport 1X -piros és szürke- érkezik.

                       

Kérj próbaevezési lehetőséget

Kérj tájékoztatást, ajánlatot. 

Evezős baráti üdvözlettel,

 

Denk András

mob: +36 30 9487 233

email: hungary@liteboat.com

www.liteboat.com