``A vízen siklani és közben a természetet élvezni – az evezés lelassítja a mindennapi életet”

Evezősök beszámolói

Evezés Liteboat-tal még soha nem volt ilyen egyszerű

az első evezőshajó innovatív kialakítása, amely ötvözi a könnyű használatot, a rendkívüli stabilitást és a könnyedséget, ezáltal megkönnyítve a hajó szállítását nem csak az autó tetején.

A szabadidős evezős hajóinkat a tengeri építész, Sam Manuard által jóváhagyott dizájn felhasználásával építjük. A Leisure termékcsalád innovatív kialakítása és szendvicsszerkezete a hajót elsüllyeszthetetlenné teszi, így lehetővé válik, hogy mindenféle körülmények között biztonságosan evezz. Ennek köszönhetően az evezés a Liteboat-tal még soha nem volt ilyen egyszerű!

  • SHARE:

„Az evezés egy kímeletes sport, amely az egész test izomzatát igénybe veszi és ezáltal a testtartást is javítja.

Evezősök beszámolói

Portfolio Showcase does not exist!

EGY ÖTLETTŐL A VÍZIG

„Visszatérve a dél-atlanti magányos evezésből (2009) és a 2010-es északnyugati átjáró jegében folyó kalandból (még mindig egyedűl) új típusú evezős hajót kerestem. Egy könnyű, és nagyon stabil hajóról álmodtam:

  • biztonságosan evezni a Korzika vagy Norvégia partjainál, ugyanolyan sebességérzéssel, mint egy egypárevezős hajóval ( folyami versenyhajóval)
  • hogy egyedül tudjam kezelni a hajómat
  • hogy az autóm tetején szállíthassam

Hiába kerestem ezt a hajót világszerte: nem létezett! Sok gyors versenyhajó volt, de túl instabil és törékeny, a meglévő parti evezős csónakok pedig túl nehezek voltak a projektemhez.

… és végül a Liteboat megszületett”

Mathieu Bonnier

A SAM KÉZIKÖNYV SZABÁLYOZOTT HULL

A híres haditengerészeti építész és navigátor, Sam Manuard (a Transat Jacques Vabre nyertese a Multi 50-ben, a 2011. évi kiadásban) rájött, hogy a modern, sikló test nagyon stabil evezős hajót képezhet, miközben minimális ellenállást biztosít. A hajótest alakja lehetővé teszi az evezős számára, hogy hatékonyan „szörfözzön” a víz ellen. Hajóink minimális erőfeszítéssel gyorsan siklanak, élvezhetővé téve az evezést.

[/vc_section]