Magyarorszagi kezdet

2019.08.24.
Posted in Hírek/News
2019.08.24. superadmin

Aki nem olvasta még Sarlós György olympiai ezüstérmes evezős kortársam, barátom „Az evezős” című könyvét annak a szerző következő ajánlását idézem:

„Ez nem szakmai könyv, annál jobb. Ajánlom azoknak, akik még nem eveztek, és akik már eveztek, azoknak is, akik még eveznek.”

…és még egy könyvet ajánlok: Pap Kornélia többszörös evezős Európa bajnok könyvét a „Vizek szabadja lettem…”  és hozzá is egy ajánlást: „Minden aktív életet kedvelőnek ajánlom, de nemcsak olvasni, a hajókat kipróbálni is!”

Engem is a víz illata, az evezés egész testet megmozgató technikája, a természet közvetlen élvezete ragadott el 8 éves koromtól fogva. Egykori aktív versenyzőként, túraevezősként a mai napig egy vízfelület láttán az evezés felé fordul minden gondolatom és cselekedeteim (egy része J)

Ismerve és látva a hazai evezős sport gondjait – legyen az versenysport, szabadidő sport vagy vízi turizmus –érzem a tenni akarás ingerlő erejét az evezés egészségre ható rendkívül jó tulajdonságának, örömszerző hatásának a népszerűsítésére.

Ősszel kezembe került egy 2005-ös berni „Boat show” prospektus a tengerek, tavak és folyók minden fajta vizére alkalmas evezős hajókról.

    EZ AZ ! villant fel bennem rögtön a továbblépés vágya kitűzött célom felé.

Hogyan, mivel és hogyan kezdjem? Kihez szóljak? és számtalan ???? jel sorakozott előttem.

Telefon, tárcsázás: Első lépésként kapcsolatba léptem a prospektus szerinti cég svájci kereskedőjével. Zátony! a cég már megszünt de van jogutódja, a LITEBOAT francia cég.

Továbblépés. Új próbálkozás kapcsolat felvétellel, telefon ide-oda és ma már gazdája vagyok a cég egypár evezős tengeri versenyhajójának a LiteRace 1X-nek.

Rendben. Van már mit kipróbálni az érdeklődőknek. Hol? Mikor? Újabb kérdések.

 

Íme: Margitsziget a HÍV A DUNA tízevezős verseny volt a hajó hazai premierje. Sok érdeklődő, sok kérdés.

A következő bemutatási lehetőséget a „BALATON ÁTEVEZÉS” nyújtotta 2019. julius 6-án. Benevezés, start: Doleschál Lőrinc a Danubius Nemzeti Hajós Egylet evezőse rekord idő alatt sikerrel teljesítette a Fonyód-Badacsonyy-Fonyód 9,5 km-es távot. Megszületett a LITEBOOT első hazai sikere, nagy fölénnyel győzelem a kategóriájában. Sok érdeklődő az evezős sportból.

A hajó azóta a Balaton déli partján hasogatja a bársonyos vizet szélben, szélcsendben. Van már LiteRace 2X testvére is a Balaton északi oldalán, sőt születő félben van a második tesó is.

Bárhol is vízre szál a hajóm többen igen nagy érdeklődéssel, sikerrel kipróbálják, – legyen kezdő vagy tapasztalt evezős – dicsérik a hajó siklását, biztonságát, stabilitását.

Szeretném ha minél többen kipróbálnák a LITEBOAT 1X, 2X vagy 4X hajó Sport vagy Race valamelyik változatát a felhasználási céljaik szerint, mert a jövőben sok örömben lehet része új tulajdonosának.

A hajók verseny -Race – változatai a FISA előírásainak megfelelnek.

Személyes tapasztalatom a hajómról: Könnyü a szállítása autó tetőcsomagtartón, kitűnő a vízfekvése, a hullámos vízen is biztonságban érzem magam, a becsapódó víz hátul kifolyik, fordulékony stb.

Legyen közös célunk az evezés népszerűsítése a Balatonon, Velencei tavon és Magyarország cca 3000 km hosszú evezhető vizein.

Találkozzunk: a „Masters World Rowing 2019” evezős versenyen 2019. szeptember 11-15 Velencén ahol LITEBOAT bemutatja hajóit.

"Evezz az Egészséged érdekében!

"

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük